Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2007

Take5

Ύστερα από πρόσκληση του αγαπητού Sakis, σήμερα, σε παγκόσμια avant-premiere, σας αποκαλύπτω 5 πράγματα που θα θέλατε διακαώς να ξέρετε για μένα αλλά δεν τολμούσατε ποτέ να ρωτήσετε.
Απόψε μπορείτε να κοιμηθείτε πιο γεμάτοι.
  • O πρώτος δίσκος σε βινύλιο που αγόρασα ήταν το Hotel California των Eagles.












  • Η πρώτη συναυλία που παρακολούθησα ήταν το Rock In Athens.









Το εισιτήριο έκανε 2.500 δραχμές
και ένα δίλιτρο μπουκάλι Coka Cola από την άθλια καντίνα 500 δραχμές.
















  • Το πρώτο μου τσιγάρο το κάπνισα με την παρέα μου στην Πατσό. Το τολμηρό εγχείρημα έλαβε χώρα μισή ώρα δρόμο έξω απ' το χωριό, πλάι σε ένα ποταμάκι, κάτω από μια γέφυρα, στην ξακουστή τοποθεσία "στου Γουρούνη το Μύλο" . Καπνίσαμε τέσσερα άτομα ένα τσιγάρο που είχαμε βουτήξει από το πακέτο κάποιου μπαμπά. Πρέπει να ήταν Καρέλια Λάιτς. Αργότερα, που πήραμε το κολάι, καπνίζαμε σε μικρότερη απόσταση ασφαλείας από τα εγκόσμια. Για να διοργανώσουμε όμως την επιχείρηση συνεννοούμαστε στα κορακίστικα (πη-φή-γε-φε-νε-φε να-φα πα-φά-ρει-φεις ε-φέ-να-φα Κα-φα-ρε-φέ-λια-φα Λα-φά-ι-φιτς).

  • Το πρώτο μου αυτοκίνητο το αγόρασα ένα πρωί που είχα πάει για ψώνια στη Λαϊκή. Αφού αγόρασα διάφορα ζαρζαβατικά προχώρησα πιο πέρα που είχε μια έκθεση αυτοκινήτων. Το μεσημέρι έκανα βόλτες με τη Giulietta μου.










  • Το πρώτο δώρο που έλαβα σαν σήμερα, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ήταν πριν από 21, ακριβώς, χρόνια. Ήταν ένα γιάλινο ανθοδοχειάκι με ορχιδέες. Δε θυμάμαι τι δώρο ανταπέδωσα. Το ίδιο βράδυ χόρευα το I should have known better του Jim Diamond.



Και ύστερα από αυτές τις συγκλονιστικές αυτοβιογραφικές αποκαλύψεις, κάνω πάσα εις: Stelion, Mario, Nanakon, Black Pearl & Seaina.

18 σχόλια:

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Συγχαρητήρια Πολυχρόνη τα πήγες περίφημα
Θρύλος ο δίσκος των Eagles,αλλά θρυλική και η Giulietta!!
Καθαρόαιμο εργαλείο

iPol είπε...

Ευχαριστώ, Σάκη.
Θα ξέρεις, φαντάζομαι για το urban leggend σχετικά με το δίσκο ε; Που εάν τον βάλεις να παίζει ανάποδα κλπ κλπ...
Όσο για τη Giulietta ήταν το αγαπημένο μου αμάξι. Μου κράτησε μόλις 8 μήνες (μετά με τράκαραν) και για τη ζωή μου ήταν, όντως, θρυλική, αφού σηματοδότησε μια από τις πιο ανέμελες περιόδους της.

nanakos είπε...

Polyxroni mou, s' efxaristw para poly! kai gia tin pliroforia pws yp;irxe toulaxiston mia Tzoulieta sti zwi sou alla kai gia tin prosklisi!

Poly s' efxaristw!

mario είπε...

είμαι οκ Πολυχρόνη.. έπαιξα
καλή μέρα να έχουμε.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

φυσικα τον ξερω τον μυθο.Αλλα δεν μασαω.Τα ιδια λεγανε και για αλλων συγκροτηματων. Εγω παντως ακουω μουσικη παιζοντας με την κανονικη φορα τους δισκους.Τωρα οποιος θελει να παιξει αναποδα δικαιωμα του. Αν εχεις και φαντασια μπορει να ακουσεις και τους Αρειανους να σου μιλανε.

Καλη σου μερα
ολοι οι θρυλοι πρεπει να τελειωνουν καποτε για να καλλιεργειται και ο μυθος. Εμενα ο γυιος μου ζει το μυθο του με ενα Μινι Κουπερ που το γουσταρισε και του το αγορασα φυσικα. Τα σκαω βεβαια τακτικα αλλα είναι γουσταρω πολυ

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Α και ξεχασα για τον δισκο.
Ανοιξε το εξωφυλλο στη μεση.Δεν ειμαι σιγουρος ισως να ειναι και στη πισω φωτογραφια.
Υπαρχει ενας εξωστης πανω απο το σαλονι του ξενοδοχειου οπου τα μελη του συγκροτηματος με πολυτελη ρουχα απολαμβανουν τα ποτα τους. Στον εξωστη ομως υπαρχει σε μια απο τις δυο εικονες μια τερατομορφη φιγουρα και τους παρακολουθει.Στην αλλη εικονα δεν υπαρχει.
Αυτο δεν ειναι φαντασιωση.Ειναι κρυμμενη στη σκια και θελει λιγο προσοχη για να τη διακρινεις.Και αυτο φανταζομαι εγινε για να καλλιεργησουν τον μυθο περι σατανισμου και να αυξησουν τις πωλησεις,αν και νομιζω οτι ο ιδιος ο δισκος δεν εχει αναγκη τετοιων εμπορικων τρυκ.Ειναι αριστουργημα απο μονος του

Klearchos είπε...

...και μπήκα να ρωτήσω αν το έπαιξες ανάποδα... (Εγώ το είχα κάνει)

iPol είπε...

Νανάκο, επειδή ξέρεις πόσο σε συμπαθώ, θα σου αποκαλύψω ότι απ' τη ζωή μου πέρασε και ένα Seicento, μπλε με ηλιοροφή (roof garden που είχε πει και κάποιος που είχε μπει και ήθελε να το πει στα εγγλέζικα).
Μαριώ, σ' ευχαριστώ για την ανταπρόκριση, αλλά το ένα από τα πέντε που αποκαλύπτεις το ήξερα ήδη. Το "σκιάγματα", το παλιό blog σου, ήταν από τα αγαπημένα μου...
Σάκη και Κλέαρχε, καταρχήν το δίσκο τον είχα πολύ πριν βγούνε διάφορα σατανιστικά στην ιδιωτική τηλεόραση για να ξέρω περί του δίσκου. Μια και τον είχα όμως, τον είχα βάλει να παίζει ανάποδα, και, όντως, ακούς μια παράξενη φωνή που λέει "Σάαααααταν".
Όσο για τη φιγούρα στον εξώστη, Σάκη, πρόκειται, για τον Charles Manson. Ο κύριος αυτός είναι ένας serial killer που στην αμερικάνικη ποπ κουλτούρα είναι η προσωποποίηση του διαβόλου. Κι επειδή μου κίνησες την περιέργεια, κατόπιν σύντομης ερεύνης πληροφορήθηκα ότι το ξενοδοχείο στο εξώφυλλο είναι το Beverly Hills Hotel, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το σημείο όπου ο Charles Manson διέπραξε τα εγκλήματά του. Μπρρρρρρρ!

panagiota είπε...

Πολυχρονη την καλησπερα μου.Μεσα το ταμπλω της Μαριαλενας που μ'εβαλε στο παιγνιδι σε βρηκα και σε διαβασα,σου γραφω γιατι διαπιστωνω οτι οι ανθρωποι εχουν κοινα μεταξυ τους!!!
Η alfa(η ολοιδια με την δικη σου)ειναι το τελευταιο μου αυτοκινητο _την κραταω για συναισθηματικους λογους,δεν την οδηγω αλλο-!!!
Το ιδιο τραγουδι του Τζιμ Νταιαμοντ,το ακουσα για πρωτη φορα πριν 21 χρονια...ακριβως τετοιο καιρο,βλεποντας απο Προτζεκτορ σε καποιο μαγαζι το καταπληκτικο βιντεο-κλιπ του!!
Τι αλλο να πω ,παρα μια ομορφη καλη-νυχτα.

seaina είπε...

Πολυχρόνη μου, σε ευχαριστώ για την "πρόσκληση" ..
Θα ανταποκριθώ σίγουρα ...
Καλή σου ημέρα ..

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Μπράβο !!!
σωστες οι πληροφορίες για τον Manson και το ξενοδοχείο.
Τώρα τις θυμήθηκα και εγώ γιατί τις είχα διαβάσει σε μουσικό άρθρο εδώ και πολλά χρόνια.
είδες τι ξαναθυμάσαι !!

Santiago Nasar είπε...

Ήθελα να ευχαριστήσω νωρίτερα για την πρόσκληση αλλά και για το νοσταλγικό flashback που έχω υποστεί στα καλά καθούμενα (χε χε), αλλά ήθελα πρώτα να ολοκληρώσω το post.
Τώρα μόλις τέλειωσα και χαίρομαι γιατί έγραψα πράγματα που τα είχα σχεδόν ξεχάσει!
Είναι λοιπόν ένα flashback με roof garden!!
Θα τα πούμε από κοντά το βράδυ!

Trilian είπε...

χα... η δική σου πυραμίδα είχε και φωτογραφίες... απο τις λίγες εικονογραφημένες ομολογώ! :)

Γκρινιάρης είπε...

Η Alfa Romeao Giulietta, θρυλικό αμάξι. Από τότε κατάλαβα την λατρεία των οδηγών Alfa για αυτά τ' αμάξια.

Και με πολλές αντοχές στο χρόνο, trust me.

iPol είπε...

-Panagiota, welcome! πολλά κοινά, ξεχωριστά βιώματα για τον καθένα. Αυτή είναι η ομορφιά της τέχνης.
Πήγαινε καμιά βόλτα με τη Giulietta, της αρέσει...
-Καπετάνισσα, άργησες αλλά τα πήγες πολύ καλά...
-Sakis, τσι-μπουν; (καλά τα λέω;)
-Stelios, psychobloganalysis. Ωραία ήταν στο Μέρωνα ε; (άσχετο)
-Trilian, pyramid illustrated
-Γκρινιάρη, πιο Alfa δεν ξαναβγήκε έκτοτε, νομίζω. Μια βραδιά μ' έφερε από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο κάπου σε 35 λεπτά. Την επομένη που ξύπνησα και το συνειδητοποίησα είπα ευχαριστώ το Θεό που ήρθα σώος και δεν το ξανακάνω. Και δεν το ξανάκανα. Ούτε με τη Giulietta ούτε με κανένα άλλο αμάξι έκτοτε...

Angela María Arbeláez A. είπε...

Jazikes, ala tulajiston grafis

Angela María Arbeláez A. είπε...

Sí, sí muchisimas coincidencias que diferencias.

seaina είπε...

Σύντεκνε σε έχωσαααα ...
με τη σειρά μου κι εγώ!!
Χιχιχι
Φιλιά!!